Bach bloesemremedies

Bach Bloesem remedies hebben hun werking op het geestelijke, emotionele niveau.
De bloesems bevorderen onze positieve kwaliteiten.

Uitleg, voorbeelden, kinderen, bestellen etc.
Zie hieronder.

'Gezondheid berust op het in harmonie zijn met de ziel', Dr. Edward Bach.
Dr. Edward Bach vond bij zijn intensieve speurtocht naar het 'juiste geneesmiddel' in de natuur bepaalde planten met het vermogen negatieve gemoedstoestanden om te zetten naar positieve.
De bloesem remedies zijn tincturen bereid uit bloesems van planten, bomen en struiken.

De bloesem remedies hebben invloed op onze emotionele gesteldheid, ze behandelen geen ziekte of ziektesymptomen.
De remedies onderdrukken niet een negatieve houding of levensinstelling, maar zetten deze om naar een positieve instelling. Het effect hievan is dat de daaruit ontstane blokkades worden opgeheven, waardoor onze zelfgenezende kwaliteit wordt gestimuleerd. Alle energie in het lichaam wordt vrijgemaakt om de strijd tegen ziekte en stress te kunnen aanbinden.

Zelf een remedy samenstellen?Klik hier.

Meer informatie:
Alle Bach bloesems
Rescue remedie
Baby's en kinderen
Samenstellen remedie
Voorbeeld-remedies
Remedie bestellen

Voorbeeld:
Gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst

Iemand met te weinig zelfvertrouwen is vaak bij voorbaat overtuigd dat hij zal falen en zal het daarom niet eens proberen: 'Het lukt toch niet'.
Door behandeling met de Bach bloesem 'Larch / lariks' wordt deze blokkade opgeheven en verandert de instelling: 'Ik ga het proberen. Als het niet lukt, is het geen ramp. Ik probeer het gewoon.'

Voorbeeld: Angst
Als iemand angstig is, is dit niet angst, maar het ontbreken van moed. Leeft iemand bijvoorbeeld onder een voortdurende angst dan zal dit de levenskacht en vitaliteit aantasten. Wanneer de kwaliteit moed ontwikkeld wordt, ontstaat er een evenwicht, zodat de spanning en/of ziekte zijn greep kan loslaten en het lichaam zelf op een natuurlijke wijze aan de herstelling kan gaan beginnen.

U kan vervallen in een negatieve gemoedsstemming in moeilijke tijden en bij oververmoeidheid: in zulke perioden zijn de remedies van onschatbare waarde voor het herstellen van het evenwicht, voordat zich lichamelijke symptomen voordoen.

De remedies hebben tot doel de patiŽnt te ondersteunen in de strijd tegen ziekte. Door emotionele factoren als neerslachtigheid, angst, bezorgdheid, trauma's, die genezing belemmeren, te behandelen. Zij kunnen ook preventief worden gebruikt in tijden van stress en bezorgdheid en zijn met name behulpzaam bij de vele klachten van algehele vermoeidheid en onwelzijn, zonder specifieke medische diagnose.