Cursus handreflexologie

Regelmatig start er een cursus handreflexologie. Uniek in Nederland.
Deze cursus is opgezet als vervolg op de basiscursus voetreflexologie, maar is ook als zelfstandige cursus te volgen. U dient hiervoor dan zelf iets meer te lezen van het lesmateriaal dat u mee gegeven wordt.

Deze cursus wordt gegeven op 3 dagdelen.

De eerstvolgende cursus wordt gegeven op:
- 21 en 22 maart

Daarna zijn er cursussen op:
- 31 augustus en 1 september en
- 18 en 19 oktober
tijden: van 9.30-12.00 en 13.30 - 16.00 uur.

Bent u op een ander moment op vakantie op Vlieland - bespreek gerust de data, u kunt uw voorkeur aangeven.

Het hele lichaam is weerspiegeld op onder andere handen en voeten. Via massage van de handen kunnen de corresponderende gebieden in het lichaam worden behandeld. In deze cursus leert u hoe u de reflexzones op uw eigen handen kunt masseren waardoor er invloed uitgeoefend wordt op organen, klieren en spieren in het lichaam. U kunt dit zowel preventief gebruiken als wanneer u klachten heeft.
Tevens leert u hoe u iemand anders een ontspannende handmassage kunt geven. Het is niet de bedoeling om zieke mensen of mensen met klachten te gaan behandelen. Het gaat hier puur om een ontspanningsmassage. Genieten dus!

Deze cursus geeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de handreflexologie, de werking, toepassing, massage-technieken, de geschiedenis, wanneer u wel of juist beter niet kunt masseren. De nadruk ligt op het doen, dus veel praktijk! We oefenen op elkaar, zodat u ook weet hoe het voelt om een massage te ontvangen. We werken in kleine groepjes (maximaal 6).

Na de cursus bent u in staat om een heerlijke ontspanningsmassage te geven, maar vooral om uzelf te masseren.
De cursus is niet geschikt om een praktijk mee te beginnen. Hiervoor verwijs ik u naar één van de diverse beroepsopleiding die er op dit gebied zijn (

De kosten voor deze cursus zijn: € 120,-, inclusief lesmateriaal, koffie/thee.

Ook wordt er regelmatig een workshop handreflexologie van één dagdeel gegeven. U leert de basis van de handreflex-massage bij uzelf toepassen.

Regelmatig starten er nieuwe cursussen. U kunt bij uw aanmelding uw voorkeur voor een datum aangeven.

Home