Workshop oorreflexologie

Regelmatig is er een workshop oorreflexologie op Vlieland.
Deze workshop is opgezet als vervolg op de basiscursus voetreflexologie of handreflexologie, maar is ook als zelfstandige cursus te volgen. U dient hiervoor dan zelf iets meer te lezen van het lesmateriaal dat u mee gegeven wordt.
Deze cursus wordt gegeven op één dagdeel van 2 uur.
De kosten voor deze cursus zijn: € 35,-, inclusief lesmateriaal.

Data workshop:
Tijden: van 13.30 - 16.00 uur:
Mei: 7 en 14
Juni: 25
Juli: 2, 9, 16, 23 en 30
Augustus: 6, 13, 20 en 27
September: 3 en 17

Voorkeur voor een andere dag, laat het weten dan plan ik het in.
Met een eigen groepje kan uiteraard ook (vanaf 3 personen, of met z'n 2-en, vraag dan naar de prijs).


Wilt u op een ander moment de workshop volgen - geef gerust uw data door om te overleggen.

Het hele lichaam is weerspiegeld op onder andere de oren. Via massage van de oren kunnen de corresponderende gebieden in het lichaam worden behandeld. Op de oren bevinden zich veel specifieke punten, zoals een pijnpunt en allergiepunt. Dit wordt uitgebreid behandeld. In deze cursus leert u hoe u de reflexzones en specifieke punten op uw eigen oren kunt masseren maar ook hoe u een ander een oorreflex-behandeling geeft. Deze workshop is aanvullend op de voet- en handreflexologie. Het effect van de behandeling is weer heel anders en aanvullend.
Het is niet de bedoeling om zieke mensen of mensen met klachten te gaan behandelen. Het gaat hier puur om een preventieve behandeling.

Deze workshop geeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de oorreflexologie, de werking, toepassing en massage-technieken. De nadruk ligt op het doen, dus veel praktijk! We oefenen op elkaar, zodat u ook weet hoe het voelt om een massage te ontvangen. We werken in kleine groepjes (maximaal 6).

De cursus is niet geschikt om een praktijk mee te beginnen. Hiervoor verwijs ik u naar één van de diverse beroepsopleiding die er op dit gebied zijn (

Regelmatig starten er nieuwe cursussen. U kunt bij uw aanmelding uw voorkeur voor een avond aangeven.

Home